Facebook Button

Manfrotto 055XPROBFotostativ

 

Et all-round fotostativ for speilrefleks bør kunne trekkes ut til en høyde hvor du selv kan stå oppreist og se rett inn i kameraet.
Det er ikke noe som er så irriterende som et fotostativ hvor det mangler 10 cm – du må stå og bøye deg litt for å se inn i kameraet slik at du garantert får vondt ett eller annet sted når en dag med fotografering er over.

Stativet bør være solid og tåle ganske tøff behandling samt ha utskiftbare deler slik at stativet kan være i titalls år. Det er også viktig at stativet er fleksibelt i forhold til hvordan ben og midtsøyle kan justeres. Hvilket design som er benyttet på skruer og lås av stativ- ben avgjør om stativet oppleves som godt i bruk. Til slutt vil jeg si at stativet ikke bør være for lett. Stativet skal stå tryggt på tre ben holde en dyrt kamera på toppen – selv om det blåser eller noen kommer borti stativet skal det fortsatt stå stødig. Et stativ som oppfyller disse kravene og er utstyrt med et godt stativhode vil være komfortabelt å jobbe med slik at du kan fokusere på det viktigste – nemlig motivet.

Eksempel:
Manfrotto 055XPROB
http://www.manfrotto.com/Jahia/site/manfrotto/pid/14791
Dette stativet blir 178,5 cm høyt uten stativhode. Med stativhode og kamera plassert på toppen vil høyden være godt over 185 cm (avhengig av hviket stativhode og kamera du bruker)

 

Tipset er hentet fra www.Scoolo.no

Klubb info

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Nikon kamera
  • Canon kamera
  • Adobe Lightroom 5
  • Fotokurs for nybegynnere høst 2014