Facebook Button

Silhuetter av fulger mot gult vann i solnegangen den siste timen på kvelden – eller av person som fisker og et lite vann i blåtimen. Dette er fine effekter du kan utnytte med ditt kamera. Det er enklere enn du tror, slik gjør du det.

Silhuett eller omriss en en person eller et dyr uten at vi kan verken farger eller detaljer men bare gjenkjenne formen er fine motiver. Ta bilde av en venn som fisker i silhuett en sen sommerkveld gir en finstemmning og fungerer ofte som lokkemat for å trekke folk opp av godstolen.

Slik gjør du det:

  1. Finn et motiv med rene, interesante konturer, for eksempel spiret på en kirke, en statue i åpent landskap eller et tre med interesante grener.
  2. Finn et utgangspunkt der bakgrunnen er enkel, for eksempel en blå himmel: du bør helst plassere deg selv slik at du er på skyggesiden av motivet.
  3. For mer avanserte effekter kan du prøve å arbeide med mer rotete bakgrunner som foe eksempel løvverk eller gress, men pass på at disse er uklare ( liten dybdeskarphet) slik at de ikke trekker for mye oppmerksomhet fra silhuetten.
  4. Bruk den lyse himmelen for å bestemme blenderen. gjør en lysmåling mot himmelen og hold utløseren halvveis nede og hold AEL knappen (autoeksponeringslås). Komponer bildet på nytt og knips uten at lys innstillingene endres.
  5. Eksperimenter med innstillinger EV -­+ (eksponeringsverdi) for å sikre at hovedmotivet er helt svart.
  6. Du får de beste silhuettene hvis du fotograferer mot solen med motlys.

Råd og tips:

Fokuser nøyaktig og med nok dybdeskarphet til å få med motivet uten å fokusere på uønskede detaljer. Uskarpe detajler ødelegger silhuetten.

Blå himmel og andre fargede bakgrunner gir mye bedre resultat enn overskyet, hvit himmel. En himmel med interesante skyer gir nydelige resultater.

Klubb info

No public Twitter messages.

Sponsors

  • Nikon kamera
  • Canon kamera
  • Adobe Lightroom 5
  • Fotokurs for nybegynnere høst 2014